Thursday, May 27, 2010

Roomate Saye Perlukan Almari!


Tengok la ni. Sakit la mate. Barang dah la banyak. Almari pun kedekut ke nak beli?




Dari ujung pintu ke almari tu sume die punye barang okeh! Apehal? Almari tu saye punye. Saye yang barang sikit ni pun ade almari okeh. Letak sume dalam almari, takde la semak bilik kan. Isk. Takkan la mende2 camni pun nak kene bagitau?



Dengan rambut bersepah2 kat lantai. Bole kate ari2 saye sapu, tapi still banyak. Die kate taktau rambut sape. Hello?? Rambut ko la. Takkan rambut aku plak. Kat tempat ko kan? Ish! Lagipun rambut die panjang. Lepas bahu. Rambut saye pendek je, atas bahu. So bole bezakanla rambut sape yang berlambak kat lantai tu.



Mase saye mule2 masuk, penyangkut ni elok je tau. Kukuh. Sume ketat lagi. Saye gune untuk sangkut tuala je. Alih2 die masuk, die sangkut segala mak nenek kat situ. Towel pun dengan basah2 tu die tindih2 je. Hapak la weh! Dalam gambar tu sikit je tu. Sebab dah patah. Insaf kot. Dulu kemain sarat. Suuuuuuuuuuuuuume die bantai sangkut situ.

Saye dah banyak kali hint2 suruh beli almari. Tapi die mati takmo. Die kate tuan rumah cakap nak bagi almari. So taknak la beli. Masaalahnye saye rase tuan rumah tu menipu. Sebab dah 2 bulan cakap almari dah sampai, tapi tak nampak batang pintu almari tu pon? Dah la katenye almari besi macam loker kat hostel tu. Eiii tak best langsung.

Dasar kedekut pahit punye budak. Ko tu dah bekerje. Beli je la almari kain baru 40 hengget je. Berkire sangat? Wat semak bilik aku je.

Saye dah nekad dah, next week kalau die tak beli almari gak, saye nak sound la. Bilik semakkkkkkkk! Kalau ade lipas, aku salah kan ko okeh, ingat tu!


6 comments:

cryclown said...

huhuhu..itulah keunikan dan kistimewaan dia:) cara dia berkembang:)

jgn mareh..

-eLyNhere- said...

erk... yela tuuuu...
T__T

sweethOneY said...

nape elyn tak cari umah yg leh duk sorang satu bilik. klo sy pun, susah nak share bilik ngan orang.. kalau bilik semak, nk rest pun tak senang hati kan

-eLyNhere- said...

mule2 nak try je dulu.sbb tak penah dok luar. lagipun bkn nak dok lame, bole kate 4 ari je pun dok umah sewa.. ari lain blk umah. klu byr sampai 300 lebih tak berbaloi kot iza. hehe.

xpe, pasni nak sound direct jek. seb baik tua sikit dr dia.. =P

PinQib said...

huhu.. sabar le noh.. sy yang banyak bawak masalah kalau dok ngan rumet.. wakakak.. rambut banyak gugur. biasalah...
pakai tudung

-eLyNhere- said...

org lain pakai tudung gak.. tp pandai2 ler jage kebersihan.. kann.. responsible to ur own rubbish! wahh gitu.. haha