Wednesday, October 7, 2009

Makan Makan di Ofis


Arini ofis aku wat potluck aka Jamuan Raye kot.. sebab dorang request pakai baju raye. Sume cantik2 je tadi.. yang laki siap bersamping.. Ari lain jangan harappppppp ye.. Masing masing suar jeans ngan shirt saje....

Dah siap bagi2 tugas suh bawak ape. Aku kene bawak tempe n tauhu untuk pecal.. dannnn.. puding caramel! Hikss.. Ahhh tade hal, sinang maaaaa itu..! Family aku tau la, aku pandai wat puding caramel.. tedap katenye.. Sape2 penah rase, tau la camne rasenye.. Nak dijadikan cite, sorang dak ofis aku tu serumah ngan adik aku yang ngah blaja kat shah alam.. Haa.. jadinye die penah ler rase.. Dan die la punye keje tuh request aku wat puding caramel..

Pung pang pung pang la aku bersilat kat dapor semalam, sampai tido kul 1 lebih..

Pagi tadi, letak atas meje, dorang dah kate nampak sedap.. Tapi aku tak yakin, sedap ke tak ke.. Macam nervous aahh, takut tak jadi! Pastu dorang telangkupkan atas pinggan, trus potong2. Hasilnye, menakjubkan... takde bubble2 pon, smooth dan kenyal je.. alhamdulillah.. Hehe. Ala, tapi aku lupe snap gambar laa............... sayangnyeeeee.. kalau tak, bole belagak2 tunjuk kat orang... haha!

Dari pagi sampai ke petang dorang dok puji2 puding aku tuh.. Aku senyum aje la.. 2 bekas abis licin okeh.. Bagus la..

Pastu sume mintak resipi.. adoi. aku lemah skit kalau orang mintak resipi ni.. Sebab aku takut kang tak sedap dorang blame aku.. Nak taknak, dah kali ke lapanploh dorang mintak, aku bagiiii je la.... Kang kate kedekut ilmu lakkk... Ahaks. Aku tulis atas kertas, pastu dorang fotostat banyak2 bagi sume orang.. bole??? Isk... Sabar je la..

Si cantik tu lagi la parah.. Die siap nak order je kat aku sebab malas nak buat. Bile aku wat muke terkejut, die marah.. Die kate aku patut berniage wat puding ni.. Duit sampingan.. Haha... Dasar otak bisnes... Takut la! Kang tak sedap kene kutuk! Kalau nak bagi orang makan je tade hal... hikhik..

Oh lupe, antare menu kami tadi adelah :
  1. Nasi Lemak Sedap Nak Mampos
  2. Spagetti Bolognese
  3. Nasi Impit & Serunding Udang
  4. Ayam Masak Merah
  5. Ayam Masak Kuah Kacang
  6. Pecal Yang Maveles
  7. Puding Caramel *hiks*
  8. Kek Coklat Rafflesia Bagi *haha*
  9. Kek Coklat Lagi
  10. Kek Gula Hangus
  11. Buah Buahan
  12. Air Buah Yang Sodap
  13. Ok tu je aku pon tak tau dah ape
Di ingatkan... makanan kat atas tu adelah untuk 30 orang punye makan.. walhal, kami ade 13 orangggg je dalam ofiss.. tu pon boss bawak anak die 3 orang datang makan kejap tadi. Still tak abis abisss jugak die..

Jadi.. sile bayanggggkan tahap ape dah perut kitorang sekarang untuk habiskan makanan tu...

T__T



2 comments:

Penari.Gendut said...

Mana gambar makanan!! I laike makanan! Hahahah...gilos aku ni. Pasal makanan terus teruja..patut ah lemak badan ni masih bergendang gendut..

-eLyNhere- said...

hehe.. blom beli kamera laa.. kamera hp kualiti x bagos... blurr je kang.
^__^