Wednesday, September 30, 2009

Mendatingkan Diri



Semalam pas balik keje saye mendatingkan diri.. malas nak gi jauh2.. area wangsa maju je sudah la.. Akhirnye ke JJ la kite..

Akibat dah muakkk tahap nak muntah gi JJ sane.. tatau nak makan pe dah... Sumenye dah bosan.. Last2... try kat egg house ke ape name die.. Dulu penah la sekali.. tapi fries hampeh.. lemau n sejuk, makanan out! Tu yang takmo dah makan situ.. Tapi.. ntah smalam ape mimpi tah.. masuk jugak la ke sane..

Mase order menu tu.. adelah gambar menu baru katenye, tapi takde harge.. so aku tanye la pekerje tu, "yang ni bape?"

Dengan belagak dan kereknye die jawap, "tu ade harge kat situ".

Aku jawap la balik, "tu yang with rice, saye tanye yang takde nasik nih...................."

Mule la haku nak hangin.. Dah la jawap kerek.. Padehal lain orang tanye lain die jawap. Ingat aku bute ke tak nampak menu tu.. Lepas abi dah bayar, dengan belagaknye aku request, "saye nak fries yang baru goreng ye, taknak yang lemau dan sejuk.." haha.. lantak la.. Kate dah penah terkene kan. Harusla demand sket..

Rupenye set tu dah tukar fries ke wedges.. dalam gambar fries je.. mane la aku tau kan.. Pastu dengan belagaknye lagi aku request nak wedges yang panas2.. hiks.. lantokkk.. Sape suh ko kerek dulu.. aku balas laaa..

Hasilnye.. kami dapat makanan yang panassss berasap baru masak.. ohhh sukenye...



- grilled chicken with black pepper sauce for him -




- fish and chips for me -
err... celah mane chips nye? haha..



Rase die not bad la.. ok ok je la.. Mungkin sebab makan panas2 kan.. sedap la.. Oh sorry, gambar senget lagi! Taktau la nak adjust menatang nih.. ishhh!!! Malas lak tu nak beger2.. so lantakkan aje di situ.. Quality gambar teruk ye.. HP murah maa.. hehe.

Lepas makan kami pun balik..

Itu saje untuk semalam.. ^__^

Sunday, September 27, 2009

Damia ku

video

senget je apsal aa? tak tau la camne nak betulkan.. haha.

Kat kampung ni.. sebok dok cakap " bak.. bak.. maseh.."
Die bagi orang, mintak balik, bagi, mintak balik.. sabar je la..
Umur Damia ni baru setahun.. blom pandai cakap.. tapi ape yang die dengar tu die cube2 ikut la.. macam comel je kan.. hikss..

p/s: abaikan si penggelak tu.. *wink*

Saturday, September 26, 2009

Most Wanted Question



Bagi gegurl macam aku yang sedang masak ranum harum mekar didahan ni, sudah menjadi kebiasaan orang tanye soalan2 tertentu bile jumpe.. Mari kite saksikan Carta Soalan Fofular Bulan Ini.. :

No. 5 ----> Lame ke cuti??


No. 4 ----> Keje mane sekarang?


No. 3 ----> Bile balik KL?


No. 2 ----> Umur bape ni?


Dan.....
soalan yang paling glamer...
yang paling orang tanye berkali kali tiap kali nampak kelibat aku adelahhhhh..........................



I
I
I
I
I
I
I
V


No. 1 ---> Elyn bile lagi??? Jangan la memilih sangat...


Adoi... penat hokeh menjawap.. ape yang aku leh jawap adelah..

"Blom sampai jodoh lagi.. nak wat camane.. jodoh pertemuan kuase Allah.. susah2 carikkan la elyn calon, boleh? Elyn nak yang kaye dan ensem, tu je..!"

Hiks.. jawap gitu kompem orang yang tanye tu senyap.. tak tanye dah pasni..

Tapi siyes... letih menjawap tau.. plus.. macam sedih mengenangkan diri yang tak laku ni tiap kali orang bertanye... macam... "buruk sangat ke aku ni?".. "orang lain lagi gemok dari aku, gelap besar tengit tak bergaye ade je orang nak....".. "agak2 aku ni kawin ke tak tah..."

So kawan2, kalau la terrrrjumpe aku ke... terrrborak ke.. sile la jangan tanye soalan sensitip itew... kalau korang ade calon untuk aku ok jek, sile la maklumkan aku yek! hikhik..

^__^ V

Wednesday, September 23, 2009

Indahnye..



Sampai je umah kat Ampang nih.. nyaman abiss.... sejukkk je rase... indahhh...


Masuk bilik.. senyummm.... baring atas katil sendiri... empuk...

Senyum lebarrr......



BAHAGIA BTOL DAH ADE KAT UMAH SENDIRI...



Syukur Alhamdulillah rumah selamat sepanjang peninggalan kami.. Dan kami juga selamat pergi dan pulang dari kampung... Alhamdulillah..

^__^

Friday, September 18, 2009

Balik Kampong!



Sejap lagi kami sekeluarge akan berdezupppp ke Johol, Negeri Sembilan.. Balik kampung la ape lagi.. hikhik..

Katenye esok jem teruk, make kami akan melarikan diri dari jem dan bertolak tengah malam karang. Baju blom pack lagi.. Actually tengah basuh baju tu... Banyak nau kat dalam bakul baju kotor.

Bape helai nak bawak ni baju raye? Ish.. 2 je la kot.. Bukan nak ke mane pon. Dah la kampung aku takde kumbang2 gagah.. Pupus dah kot sume.. tak selere nak melaram u know... hakhak..

Plan nak bawak 2 kete.. tapi.. abah kate membazir jek, suh sumbat 1 kete je 5 orang.. masalahnye.. sume BESAR BESAR.. Dengan bag masing2 lagi, dengan comforter la selimut la bantal la.. Chevy tu bukan la besar pon.. ish.. Kene bawak tu sume tau.. Adik badik mama 9 orang tau.. sume dah beranak pinak, bercucu cicit.. hehe.

Membebel ape lagi ni.. Nak gi bekemas dulu la. Kang kene lesing ngan mama kang..

Di kesempatan ini, saye ingin mengucapkan Selamat Hari Raya pade sume yang menyinggah or tersinggah ke blog ini.. Kalau ade ayat2 yang agak menyakitkan ati, maafkan la saye ye.. Sesungguhnye saye memang manusia biase yang tak terlepas dari melakukan kesalahan..

Drive elok2 ye... Jangan laju2.. Semoge kita semue selamat sampai ke destinasi masing2 hendaknye, amiiiiiin...

^__^

Assalamualaikum..


Thursday, September 17, 2009

Perubahan



Rase macam nak buat satu perubahan la..

Major perubahan...

Dari segi rupe diri...


Mesti family tak bagi, marah, emo, ceramah agame, rase tertekan, sedih...

Tapi.. Macam perlu sangat buat perubahan tu...

Untuk kukuhkan lagi daya penarik... eh? erm...
Untuk naikkan saham kot.. er...
Untuk dapatkan jodoh la senang kate.

At least aku dah berusaha kan...?
Orang kate kene jugak berusaha.. jangan la dok umah terkangkang tunggu orang masuk minang je...

Erm... camne ni...

Bulan baik, aku lak buat hajat kurang baik..

Ape ke???

-buntu-

Wednesday, September 16, 2009

Melayang



Korang penah tak tengah drive otak melayang pegi tempat lain?

Semenjak due menjak tige menjak ni, kerappp sangat fikiran aku melayang2 mase tengah drive. Bahaye la.. Risau lak. Ari2 aku drive dari Ampang ke Shah Alam ulang alik. Pegi ikut federal, sebab tak brape jem dah time aku gerak tuh.. kul 8.30. Tapi balik kalau malas nak tunggu lame2, ikut NKVE terus masuk DUKE.

Baik jalan jem ke, tak jem ke.. leka sikit je terus melayang2 fikiran aku.. adoi laa...

Contoh, tengah laju2 drive nih jalan tak jem, sambil dengar lagu besh, tetibe teringat *eh... semalam si polan tuh dah upload gambar ke blom kat facebook? Sampai ofis kang nak cek la...* tu baru terdetik je tu... tau2 "aku" dah sampai kat depan PC, tengah log in facebook, siap cek email bagai, siap ade scene akak yang jeles tengok aku bersenang senang tu kaco aku... Sedangkan sebenarnye aku tengah drive! Real habessss la ape yang "aku" tu buat kat ofis. Seolah2 aku memang dah sampai ofis! Pastu agak2 dah merepek panjang atau kete depan tibe2 slow mengejut, "aku" tu datang balik connect ngan otak. Mungkin otak panggil "aku" balik sebab
nak bagi arahan untuk bertindak... Bile dah sedar tu, mesti terkejut..! "Dah sampai sini dah..............??" Pelik kan? Aku sorang je ke alami bende camni? Bahaye la.... Ish...

Contoh terbaru yang masih panas.. pagi tadi drive, terdetik la.. *Sabtu ni balik kampung.. sure ramai penuh pack tak hengat...* ...... Alih2.... "aku" dah sampai kampung dah... siap berkemas la.. makan rendang la... basuh pinggan siap... ade scene bergurau senda lagik.. Pastu tibe2 tersedar, terus, "OMG! Kat sini dah aku??" ..... it's like, tadi sape drive? Aku drive dalam keadaan separuh sedar kah?? Ohhhh scary.... Aku blom kawin.. takmo la mati awal.. ish!

Bende ni bole kate tiap2 ari la kot.. Kalau balik malam, jalan dah lengang.. kete sume laju2.. serupe gak. Melayangggg jugak.. Tengah jem pon.. melayanggggg je.. Bahaye kan? Camne nak buat ni?? Risau la........

HELP!


Monday, September 14, 2009

Ketua Keluarge



Tahun ni terase sangatttt penat sungguh2... Yela, abang dah kawen, dok luar. Adik2 lak blaja lagi... 2 ari sebelom raye baru balik umah.. Nak taknak tinggal la aku sorang kat umah... dengan parents la of course!

Mama nak touch up dinding la.. situ dah buruk sane dah huduh.. bingkai tingkap dah comot.. Okla.. Pegi la beli cat.. Ye, kami perempuan ni pegi beli cat! Aku garang2 ngan tokey cine tu, mak aku kagummm jek.. tak sangke kot anak die bleh diharap.. hiks. yela, mane taknye.. aku mintak 1 liter, die bising2 suh beli 5 liter! wtf??? Aku mintak lagi 1 liter, die marah suh beli 5 liter! Last2 aku tanye ngan nada bengang,
"u jual 5 liter je ke??? 1 liter tak jual ke???"
"1 liter pon ada... kasim, pegi ambik itu blablabla 1 liter" die arahkan pekerje de amik cat.

haaa.. ade pon kan...bengong.. saje je nak suh aku maki2 orang bulan2 pose ni kan!
5 liter apa bikin?? cat lu punya abah punya rumah skali meh?? hishhh! hangen jekkk...

Pastu sampai umah, aku la jugak tukang catnye.. dibantu2 oleh adik jek.. ingat dapat la ngelat.. rupenye adik balas dendam, bingkai tingkap tu sume suh aku yang cat! Adoii... postpone laa.... tak larat...

Aku ni keje jaoh... balik sure dah malam... penat sume kan.. Rutin ari2 memang kul 10.30 malam kene amik mama kat surau, sebab abah tunggu tadarus, kul doblas baru balik. Kire macam... tahla, sampai umah lari2 mandi, lari2 makan2, lari2 ambik mama, tetibe dah dekat kul doblas... sure la kene tido kan....?

Weekend lak, mama ajak pegi situ la sini la, tengok baju la, carik tudung laa... Bile mase aku nak rilex2? Bile? Tapi takpe.. tu je la sorang mak aku.. Aku layan kan aje.. Kuar pagi2, balik petang.. Penat tak?? Mampuihhhh penat laaaaa....! Haussss ok!!! Tangguh lagi mengecat tingkap tuh...

Sabtu lepas mama ajak lagi carik tudung-macam-kakita-beli-tu kat jalan TAR.. Adoiiiii.. Aku memang dari kecik, tak bekenannn menjejakkan kaki kat jalan TAR time pose2 nih.. Aku akan pegi time orang tak pose tak ramai takde ape2 perayaan jek. Tu pon setahun blom tentu sekali. Tapi disebabkan sayangggg kat mama punye pasal.. sanggup je la redah.. Pagi2 kul 8 mama dah bising2... "kang jem kang elyn, takde parking kang..." katenye.. Dengan seret2 kaki, aku bangun pegi mandi..

Sampai2 sane memang orang nauzubillah... Nak jalan pon susah eh, berhimpit berlaga... UWAAAAAA Tak Suke!!!!! Laju2 aku pilihkan mama tudung, laju2 gak aku ajak mama balik! Pastu ke carrefour wangse maju mencarik blouse. Lapaaaang sket la... walaoponnnn..kann.. sebab die ade la aircond at least.

Ahadnye plak.. mama ajakkkkk lagi ke sane kemari... nak mencarik lagi tu.. adoi.. elyn tak larat la maa... nak rehat pliss... Terus aku tarik muke penat.. yela, ari2 nak kuar.. Pastu mama marah, "dahtu, pegi la cat tingkap tu! bertangguh2! bile nak sudahnye?!!!".. garang uolssss... die marah sebab tak dapat jalan la tu... adoiii... Aku ke yang salah? Bertangguh tu sebab kuar je mama ooiii... Sabar je la kan..

Aku pon turun la.. cat tingkap sowang2... abah gi surau ade ape tah.. Bile lepas zohor abah balik.. Aku teros wat muke seposenn,

Aku : Abah.. elyn penat la... banyak sangat ni..

Abah : Meh abah buat..

Aku : *hati girang* ok...

Tak lame tu mama turun nak tengok progress... iyee.. mama aku memang big boss ye dalam umah tu.. T__T

Mama : Eh? Ni apesal plak dah tuka orang ni??

Aku : Abah kesian tengok anak pompuan die kene dera cat tingkap.. kan abah kan?? *ngan nada gedik*

Abah : yela...

Mama : Huh! Nyampah!

Tengok.. dengki lagi ngan aku.. adoi.... mama mama..

Pastu macam2 la lagi mama dok bace itu ini itu ini tak kene lagi dengan umah tu.. sumenye atas bahu aku.. touch n go card la.. transfer duit online la.. ishh.. Mama langsung takmo bekerjesame ngan abah... Senang kot ngan aku ni.. turutttt je kate die.. Kalau abah, jangan harap... "tak payah la", "elok lagi tu", "ish malas la", "nak carik ape lagi..".. antare ayat2 yang bakal didengari.. haha.

Kesimpulannye.. penat ok main peranan sebagai 'Ketua Keluarge' ni.... Siyesss penat... Cepat la adik2 ku abes blaja... bole jugak bahagi2 task....

T__T

Nasib baikkkkkk la Mama punye pasal... Penat pon penat la kann... Kire macam, penat berbaloi baloi... *sebab dapat upah maa... hiksss...*


Saturday, September 12, 2009

"Ingat Nak Wat Menantu...."



Al kisahnye.. sempene Raye yang akan menjelma nanti.. Kitorang kemas la umah dan stor kat bawah tu.. Bertimbun laaaa barang2 aku rupenye.. yang dok tersadai kat situ. Tak bawak masuk bilik sebab bilik pon dah padat dan saratttt.. kire macam kalau mengandung dah 9 bulan la bilik aku tu kesaratannye.. hiksss!

Macam2 la ade situ.. cermin la lampu meje la, frame la, ape2 je korang terpikir sumeee ade kat situ.. Mane datang bende2 tu?? Ade yang Datin (boss aku) bagi, barang2 ofis lame dulu, erm mostly barang2 Datin bagi je la kot situ.. sebab belen2 showroom kitorang, daripade menyemak Datin cakap,

"elyn, awak ambik la sume ni, ambik bawak balik, cermin pink, frame pink, lampu pink, sarung bantal kambing ni haaa ambik laaa... banyak sangat menyemak kat sini.. "

Hasilnyeeeee.... banyak giler ok! Penuh kete tak nampak blakang dah aku drive! Mane mau simpan itu sume?? MAne??? Bilik sudah saratt.. adoii...

Oleh itu..

Aku ambik keputusan untuk JUAL barang2 dalam bilik kat Mudah.my. Hikss...
Meje solek, almari baju, exercise machine.. sume la.. Biar kosonggg pastu mintak mama buatkan Walk-in Wardrobe sedasss kat bilik aku, bole??? ahaksss! Bole saje, mintak tolong carpenter yang enggage ngan ofis aku laa.. sap sap soii punyaa...! *syhhhh jangan bitau my boss eh?* haha..

Tadi pagi, ade la mamat ni dah deal nak ambik exercise machine tu.. Dari care die tu, aku macam dapat agak die dah kawin.. walaupon suare macam sebaye aku jek.. Camne aku tau?? Sebab aku suke msg je instead of call kan.. tapi bile aku msg, die terusss call aku! Aku msg lagi, die call jugak! Biasenye.. laki orang ni.. tak suke msg2, takut lupe delete nanti kantoi ngan bini.. mengikut pengalaman aku ler.. hehe. *nampak nau banyak pengalaman ngan laki orang* Apekah?? haha.. No No! Aku baik yeeeee....! Dorang yang kaco aku... ooppsss. =P

Mase die call tu ade la sikit gatal je bunyinye.. Nak ajak buke same laa.. Itu ini laa.. Malam pon tak kisah laa.. Macam orang bujang kan.. Tapi aku tepisss je sume ayat2 gatal die tu.. siap aku panggil die ENCIK SHAHR*L.. see.. behave kan aku?? haaa...

Die datang tadi, aku serah kan kat ayah aku jek, sebab aku sudah selamat sampai ke Jalan TAR. hehe.

Balik umah, aku pon tanye la..

Aku : Camne bah? Ok ke?

Abah : Baik orangnye elyn, jurus je.. Graphic Designer... Tapi dah kawin.. Baru je ingat nak buat menantu...

Aku : Huh?? Menantu?? Abah ni.. Tah sape2 je die tu.. *dalam ati terdetik.. kan btol! laki oranggg!!!*

Aku : Ensem tak?

Abah : Ensemmm... baik pulak tu.. nampak die tu jujur.. hormat orang tua. Pandai layan orang. Tu yang nak buat menantu..

Mama : Wah, ensem?? Sayangnyee.. dah kawin..

Aku : ??? Ape ni.. ish. Kalau blom kawin pon, takdenye die nak kat elyn ni.. orang ensem salunye nak yang cunnn, seksiii, mantoppp!

Mama : O yeke...? Bistu ko carik la orang yang tak mantop jugak.. padan ngan ko kan...

Aku : &@$)^&*%...! *dan terus masuk bilik*


Mak aiiii nak wat menantu??? Abah ni....kalau anak die ni cun melecun seksi menggiurkan takpe la jugak.. adoi.. Mama lak.. iskk.. ayat tu nak pedihhh je sejak kebelakangan ni.. Dah frust abis la tu aku sampai sekarang tak kawin2...

Haihhh....

T__T

Friday, September 11, 2009

Sepetang Bersama Damia



Seperti biase dak tecik ni akan datang weekend saje.. Bile dah petang2, mak ayah die dengan sepenuh ati meninggalkan dak tecik ni bergelimpangan bermain dengan makngahnye, atoknye dan uwannye. Manakala mak ayahnye menyetelkan ape yang patot (seperti online cek email, ganti tido malam tadi atau pon tengok tv dengan aman tak payah jerit sane jerit sini..)


Aku layan kan aje dak tecik ni, ape je die nak buat selagi tak merbahayekan diri sendiri dan orang sekitarnye.. Mari same2 saksikan aksi2 beliau..



- suke benar main sudu, pastu buat aksi pelik2 saje-



- melawat bilik2 yang ade; ni bilik paksunye.. abaikan keadaan yang bersepah n cadar pink tu ye..ahaks -



- last2 panjat kusi and teros panjat meje... adoii.. sejak bile tah die pandai memanjat nih! -



- bile dah petang2.. angkut die gi jalan2 carik makan -
owhhh comel la dok camtu tu?? huh!



Sekian adenye...

.............................

Rindu giler ngan budak nih....

T__T



Thursday, September 10, 2009

Palma Cafe, SACC Mall



Semalam buke ngan dak ofis kat sini.. Tapi tak banyak makanan la.. Nasik berlauk je.. Aku ni dahla tak brape layan sangat nasik berlauk.. Tak variety sangat la makanan die... Tapiiii.. memang sedap la masakan dorang! Especially teh tariknye! Kowwww ooooo!





Syafnie pon join kitorang.. bawak anaknye sekali. Comel amat la anak die! Yela kan, maknye pon santekkk... Tiap kali tengok sis Syafnie tu, sure aku terpaku.. perghh cantik, tinggi lampai, putih gebu.. body lawa.. huishh!! Camne la agaknye laki pandang kan? Aku yang pompuan ni pon leh kagum sampai camtu..

Tak banyak gambar sempat snap.. maklum la sibuk mengangkut makanan. Tengok je la meje kitorang tu.. penuh! Tu baru 1 meje.. Meje sebelah lagi?? Haaa.. lu pikir la sendiri.. Nasib baik dok tepi.. Meje sebelah menyebelah pandangggggg je meje kitorang.... haha lantak la!

Pastu dah abis makan, tapau lak Big Apple. Pergh.. heaven ohhh~!
*mane la tak kembang semangkuk kann.. hiksss*

^__~

Wednesday, September 9, 2009

Aktiviti ku



Arini bangun sangat lemauuu untuk pegi keje.. gagahkan jugak... haihhhh...

Sampai ofis... internet problem.. 1 ofis takleh connect... adehhh..
Takleh wat kije la kalo takde tenet nih.. email sume.. camne nak wat kije??

Pung pang pung pang call telekom, sampai kene marah ngan brader teknikal tu, garang nak mampos.. kurang pahale ko tau! haha! Yela, ade ke 'dalam mase 2 ari' die akan antar orang cek?? Relevan kah?? Dah tu kitorang nak wat pe dalam mase 2 ari tu??? melopongggg tengok wallpaper kompiter? No wayy mannn! haha.

Tup tup kul 3 orang teknikal sampai.. Seeeeee... berbaloi gak haku menggarangkan diri berbalah ngan brader garang tu! hakhakhak..

Last2 kul 4.30 baru dapat nyawe balik.. (tenet maa).. adoyai.. cannot live without tenet meh?? so terukkkkk ko ni elyn.. memang patot pon kene marah ngan si dia.. kuikui..

Haaaaa sebut pasal si dia, guess what?? Cemburu punye pasal, curige ke ape ke was was ke, die telah meng'create' account facebook! OMG watdehel mannnnn! Susah la aku nak menggedik2 kanggg... Haihhhh... T__T

Pastu tadi aku buke dengan die.. Baguih punye die baru balik shopping baju.. ngan perfume! Mak sentap ok!!! Dah la takde untuk aku..! cisss cisssss.... Ape lagi.... tros wat muke majok, sambey cakap,
"tak aci ohh taby... banje elyn kasut raye, tak kire!".

"yela2... gi pilih nak yang mane..." hiksss... baguihhh dok ada. ^__*

Balik dengan sunyum2 dapat kasut baru.. lalalala~!


Pastu balik umah mama bagi tudung lak.. 3 helai.. Oh la la~! Rejeki btol nih..! Bleh pakai esok. OWH, esok buke puase ngan dak2 ofis.. Datin banjer.. hiksssss! Memang rejekiii ohh!

Happy sampai takleh tido.. dah kul 1 lebey tak reti2 nak gi tido kan... pastu esok ko liat nak bangun pagi kan... ape ape je la ko ni elynnn.. malasss tol melayan diri sendiri!

K la, nak COBE mentido kan diri.. Daaa~!

=P

Tuesday, September 8, 2009

Mengecat Rumah Yo~!



Dengan banggenye arini bangun lewat sebab Selangor coti yooo... haha.. sokerr sokerr..
Mama dengan bengangnye kene pegi keje arini.. Sebab walaupon ofis mama area PJ, tapi ia jatuhhhhh ke wilayah KL ye.. hikkss.

Dengan kuase VETO yang ade, mama telah memerintahkan anak2nye yang coti arini untuk mengecat umah.. termasukla aku, insan yang lemah ini.. T__T

Punye liat nak turun bawah mengecat.. sampai abah kuarkan ayat2 pedih baru reti nak jenguk bawah nun.. ahaks..

Dengan manjenye,
" Abah bukak tin cat tu plis.. ketat laa.. pastu abah kacau2 dengan air skali eh.. elyn nak alas2 sok kabar jap..." <---- ayat si gedik tamo wat keje sorang2, mesti nak heret sambadi jugak datang menyelit. hiksss...

Pastu mule la mengecat... see.. pompuan pon cat tau! 'Jangan pandang ku sebelah mata, hanya kerane aku sorang wanita!' *nyanyi and pose pegang berus ala2 Kak Nita*


Tapi wat selapis je la.. mule la malas2... bile abah tengok aku dah slow tu.. abah pon take over. Haha. Sengaje je sebenarnye wat2 penat..

Pastu bile si Faiz (adik aku ) turun, die pon kene kerah jugak.. Last2 die yang cat sampaiiiiii abiss.. Manekale kakaknye ini purak2 bizi basuh pinggan..

Wahahahah! Mission telah berjaye! Memang tuuuuu la yang aku nak pon... Mule2 tu kunun2 jek... Last2 orang laki la yang patot cat kan?? Ade lak pompuan?? Pompuan kojenye di dapor maaa.... ahakssss!


- muke happy dapat ngelat -


Ala, sikit je la.. kat dining tu je sikit.. bukan 1 umah pon.. Tapi weekend ni kene cat lagi laa... bingkai2 tingkap kat dapor & hall.. adeh... Nape laaaaaa abah buat banyak sangat tingkappp.. penat maaa nak cat... T__T


Monday, September 7, 2009

Tatau



Laki kalo marah memang takmo jawap fon ke? Bosan btol la..


Online pon kene marah ke?

Bestu nak kene hadap phone je doploh pat jam??

Tak faham laa..

Ko ingat aku sayang kat ko, ko leh wat ape je ko suke??

Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Geram btol la!!!

Ingat, sayang tu bole PUDAR tau..

Jangan nanti dah ilang baru nak carik balik..

Haihh...

-end-

Sunday, September 6, 2009

Buke @ Alamanda



Semalam pegi ke Alamanda, saje nak jalan2 sane.. Tengok2 ape yang patut..

Si terune teringin nak makan nasik lemak.. so pegi la ke foodcourt Alamanda tu..

Ni la yang kitorang makan..



- nasi lemak ayam for him -



- hot plate sezchuan with rice for me -
tatau la apasal die senget.. tak kuase nak betulkan. muahahaha!



- crispy popiah -



Nasi lemak tu ok la.. erm... kire bole la telan takde la tahap tak lalu nak telan kan.. tapi szechuan tu.. tak sedap langsung. Menyesal lak amik yang tu.. Popiah tu as owezzz, memang sedap aje.. me likee.... hikss..!

Lepas makan, kitorang gi beli Roti Boy lak.. uihhhhh tedappp..! My peberet tuh!

Ok, tu saje.. ^__^

Saturday, September 5, 2009

Happy Makan + Kene Warning




- dba n vivi -

Ari khamis buke puase ngan due orang dak comey seperti gambar di atas. hehe..

Memang teruje la kan.. awal giler menyampai ke PAS. Tapi apekan daye, pemenang dan pihak penganjur lewat tibe ke lokasi. Haihhhhhhhh... Nasib la bulan pose.. hikssss..

Ape ape pon memang seronok la jumpe dorang nih! Nanti kite jumpe2 lagi ok! Oh ye, lupe.. Time kasih untuk kenny rogers & epal ye pemenang dan pihak penganjur! hehe.. ^__^
*penganjur = vivi telah menjalankan contest dan dba adelah pemenangnye.. hadiah utame; buke puase dengan penganjur... ahakss. hanye dorang je yang paham selok belok dan motif contest itu.. huhu.


Mean while... ade sorang terune dengan penuh emosi sedang memendam rase sensorang diri di rumah..

Aku tak bagitau pon nak pegi buke ngan gadis2 comey tu. Ala, pegi mane2 pon aku tak bagitau la. Ape kes nak kene report sume bende? Lemass rimasss ok! Bukannye laki aku pon.. btol tak?? hehe.

Die call kul 10 tanye kat mane, pegi mane tak sampai umah lagi? blablablabla malas nak layan! haha.

Pastu kul 11 call lagi tanye watpe. Aku cakap la tengah online. Haaa.. ambik kene marah terus bile die dengar tengah online!

Terune emosi : doploh pat jam online wat ape aa????

Si comel : laa.. orang donlod lagu laa.. pastu men game.

Terune emosi : game ape lagi tengah2 malam ni?? main game ke ape ni aaa...? JANGAN SAMPAI B DAPAT TAU APE SYG BUAT ONLINE TU!

Si comel : laaa.. elyn main game la! facebook! farmville la restorant city la.. best tau.

Terune emosi : ye la tu! facebook ke ape ke, JANGAN SAMPAI B DAPAT TAU SENDIRI!

Si comel : haha.. nak tau ape? pegi la cek. tak takot ponnn! orang tak wat salah..

Terune emosi : tengok la nanti..

Si comel : hahaha.. b ni jeles ke? omg, reti jugak jeles eh? ingat tak reti... ahakssss!

Terune emosi : ape ape je la.. yang pasti, ingat warning b ni! tau la nanti ape b nak buat!


Haha.. tah pape tah la.. pelik2 saje la laki ni.. bertahun2 tak pandai nak jeles2, tibe2 je sekarang jeles melampau.. siap bagi warning lagi tu.. geli tiak aku!

Tapi sesekali jeles besh jugak kan.. terase disayangiiii... hahahaha.. *gelak guling2*


Thursday, September 3, 2009

Angan Angan Termakbul



Penah tak korang tetibe terberangan and fikiran melayang layang.. kire jauh gile la berangan tu.. penah?

Aku penah.. hikss..

Begini citenye.. Bende ni jadi bulan 3 aritu.. yakni kali terakhir aku servis kete. *Tibe2 teringat cite ni sebab tadi baru je service kete maa.. hehe.*

Sampai2 terus gi kat kaunter, *alamak.. sekali leng chaii daaa.. i like! hikhik..* pung pang pung pang.. tunjuk harge.. complain itu ini rosak blablabla under warranty blablabla ketok meje (ok tu tipu) balancing la ape bende sume, kedua2 belah pihak setuju, make kete aku pon kene bedah la... (service maaa)..

Sementare menunggu tu, aku pon lepak la kat tempat lepak yang disediakan.. Amik port depan tv sambil pegang remote. Hehe.

Kebetulan tempat aku duduk tu bertentangan pandangan sipi dengan leng chai tersebut. Ape lagi, secare otomatik mate terpaku ke arah beliau je.. "Comel giler leng chai ni", kate atiku.. Uih memang comel laa.. kiut miut rase nak cubit2! haha.. Pastu jenis soft spoken.. uih pengsannnn!

Sambil pandang die kepale hotak aku berangan la melayang layang lupe diri...

** comel tahap kronik btol la mamat ni **
** kalau la dapat borak2 lame ngan die... **
** pegi makan skali ke... gurau2...**
** pastu saling menyayangi ke.. uih aku akan jage elok2 nih kalau dapat..**
** tapi sure cinte terhalang punye.. mama mesti tak kasik..**
** tapi takpe.. sementare tu kawan je la kan..*
** ishhhh.. dapat naik kete berdua dengan die pon jadi la!! **

tu la antare ayat2 berangan yang bermain2 dalam pale otak aku.. keji kan?? ahaks! keji gileeeeerrr! dasar tak sedar diri punye tembam! huhu!

Tak lame lepas tu, setelah 40% tahap siuman kembali, aku berdiri tengok kete aku kat mane.. Owh, tengah nak cuci.. dah nak siap dah tu..
Elokkkkkk je aku nampak kete aku tuh... SRETTTTTTT KREOKKK DUSHH!! india sipencuci kete yang bawak kete aku tu terlanggar besi ape tah terseret kuat sampai tercabut bumper depan belah kiri! Die tak sedar, terus je jalan!

Dari dalam aku rase cam nak gugur jantung! OMG my Gegirl!!!! (name kete aku Gegirl yee)

Mechanic / pekerja sane sume terkejut dengar bunyi kuat tu, dorang berlari pegi kat india tu suh stop kete! Sume kerumun Gegirl nak tengok tahap kecederaan beliau!

Si india tu bleh wat sardin je sambil kuar kete, gi sambung basuh kete lain! Aku rase nak lempanggggggggg je dengan kaki muke die!!

Aku buat2 cool... rilex.. jangan melenting... cekak pinggang and kuar dari bilik tu tenung kete aku lame2... (dari jauh je la) haha.

Dorang menggelabah beb.. Abis dipanggilnye manager la hape bende sume untuk tengok kete aku. tah ape bende di discuss aku pon tatau. Siyes je nampak muke sekor2.

Tak lame tu, leng chai tadi datang kat aku.. cakap slow2..

"im sorry miss.. kete u ade masalah sikit.. pihak kami akan tanggungjawap.. dont worry blablabla repair blabla kene tinggal kat sini blablabla so sorry blablabla by today i promise blablabla.."

Dan yang peliknye aku tak marah pon.. padehal biasenye aku la melenting dulu.. ahaks! aku saspek leng chai tu ade ubat gune2 dowh.. hakhakhak.

Terus aku cakap, " Ok, tapi jangan charge car wash tu, and i nak u touch up segale calar balar yang ade kat kete i.. dah siap nanti, i nak uol hantar ke rumah i. make sure by today. malam pon tak kisah. ok??"

"Ok miss. Dont worry, nanti i akan hantar ke rumah u. u tinggal mane? blablabla.. -sesi ramah mesre bermule- hiks.

Aku pon balik la.. Call ofis terpakse EL arini.

Malam tu.. leng chai ni call.. die kate dah siap.. die on the way ke rumah aku.. Berbunge2 terus atiku.. Siap2 pakai baju lawa sket.. wangi2.. ahaks. Die sampai sesat2.. call tanye jalan.. dah macam bf gf gitu...! ahaks!

Elok je sampai depan umah,
"Kete u dah siap, sume dah touch up.. u boleh check"

" erm.. nampak macam kete baru dah! tq"

"miss, i ade problem.. i takde transport nak balik.. can u send me home?" wahhhhh.... ofkosss can bebeh! hahahahaha..

Dengan banggenye aku pon hantar la beliau.. kitorang duduk berdua dalam kete.. borak2 pasal hal personal.. sembang2 pasal family, background sume... happy giler la!

Dah sudah tu.. balik umah dengan senyuman meleret...

^__^

Ape yang dihajati dah termakbul.. tapi terpakse korbankan Gegirl untuk hajat itu.. T__T
*yang bold tu adelah isi isi penting ye! hiks.


Moral of the story : Len kali nak berangan hagak la sket... *sambil tepuk dahi sendiri*

-End-

Wednesday, September 2, 2009

Adegan Pelik Di Bulan Pose



Situasi 1


Jam 6.30 pagi..


Mama dan abah tengah borak2 kat hall, sementare tunggu anak-pompuan-liat-bangun-pagi bersiap.

Beberape menet lepas tu, aku yang berbaju sopan dibulan Ramadhan pon turun tangge menuju ke cermin depan hall untuk final touch up..

Mama : Eeeee montot besarrr..

Aku : .....??? *orang ngah betulkan tudung ni.. ilang fokuss!*

Abah : Dah kecik sikit la badan die..

Mama : Takdenye.. gemuk lagi. Kene kecikkan lagi tu.

Aku : Ape ni, umpat orang blakang2.. ish.. elyn dah kurus kan abah kan..? mama tu takmo time kenyataan..huh! *sambey jeling mama*

Mama : Takde maknenye.. pakai la baju mama kalau dah kurus! *ugutan mendalam maksudnye*

Aku : ......?!



Situasi 2

Jam 2.30 petang di hall atas..

Aku ngah online, baikk punye senyap2 dok depan pc sowang2..
Pastu dengar abah balik dari surau..

Dengar abah naik tangge menuju ke bilik..

..............

Tak dengar lak abah masuk bilik ke ape ke.. senyap je...

Toleh blakang,

Aku : ya Allah! tekejut elyn la abah ni!

Abah slow2 pegi kat aku, nak tengok sape yang dok kat pc tu..bole?? Elyn soranggg je anak pompuan abah.. sape lagi abah oiii...

Abah : abah ingat kak ita (kakak ipar aku).. dah kurus la kamu.. macam kak ita dah.

Aku : Ish abah ni perli elyn ke ape tah.. Kak ita petang karang baru sampai ler...



Situasi 3

Kat ofis..

Bos : Elyn, nanti kalau En. S**** datang bagi die kain ni eh.. *sambil tunjuk kain kat depan *

Aku : Kain mane? *sambey bangun dan pegi ke arah boss*

Bos : Ni dua k.. *sambey pandang aku kerut2 kening*

Aku : ..... *Cuak laa.. die marah ke aku selekeh arini?*

Bos : Awak nampak kurus la.. *Sambey berlalu tinggalkan aku kebingungan*

Aku : Huh...? Er...


Dalam ati ada bunge2.. apekah aku sudah sikit susut??? MUAHAHAHAHA! *gelak syaitonirajimmm*